Burlat
Owoce: duże lub bardzo duże, wydłużone, skórka wiśniowo czerwona, lśniąca, miąższ ciemnoczerwony, prawie chrząstkowy, winno-słodki, bardzo smaczny.
Vanda
Owoce: są sercowate i szerokie, a ich waga plasuje się w granicach 7–8 g. Miąższ z kolei jest bardzo smaczny, a w konsystencji – raczej ścisły i soczysty (co wynika z przynależności do grupy chrząstek). Pestka zaś jest raczej niewielka i zaokrąglona, szypułka
Vega
Owoce: duże, sercowate i szerokie, o skórce w kolorze jasnożółtym z dużym rumieńcem, pokrywającym większość jej powierzchni
Kordia
Owoce: duże lub bardzo duże, sercowate, wydłużone. Skórka karminowoczerwona z brązowym odcieniem i jasnymi punktami.
Regina
Owoce: duże lub bardzo duże, ciemnoczerwony, błyszczący, bardzo smaczny, mało podatny na pękanie, dobrze znosi transport.