Malinówka
Owoce: jabłoń malinowa rodzi ciemnoczerwone owoce o intensywnej barwie, niezbyt duże. Malinówka jest soczysta, słodka i ma lekko malinowy smak.
Szampion
Owoce: duże lub średniej wielkości kulisto-stożkowate. Lekko żebrowane przy kielichu, dość wyrównane pod względem kształtu i wielkości. Skórka gładka, zielonkawożółta, pokryta w ponad połowie rozmyto-paskowanym rumieńcem o koralowo-czerwonym zabarwieniu.Miąższ soczysty, słodki, delikatnie kwaskowaty, aromatyczny i powszechnie oceniany jako bardzo smaczny.
Jonagored
Owoce: duże, lub bardzo duże z ciemnoczerwonym rumiencem. Jest uważany za jednego z najlepszych i najładniejszych mutantów odmian Jonagold. Owoce bez tendencji do drobienia.
Starking
Owoce: kształtu ściętego stożka, słodki, chrupiący, aromatyczny i soczysty. Owoce średnie (ok. 160 g) z wyraźnymi pięcioma żebrami, rozpoczynającymi się przy zagłębieniu kielichowym i ginącymi w środkowej części owocu. Skórka gruba, mocna, gładka, pokryta w całości ciemnokarminowym, smużkowatym rumieńcem. Odmiana o wybitnych deserowych walorach smakowych.
Koksa
Owoce: średniej wielkości (średnica 6-7 cm); lekko spłaszczone; skórka matowa, dość gruba, żółta z dużym, mocnym, smugowatym czerwonopomarańczowym rumieńcem obejmującym cały owoc; miąższ żółtobiały, delikatny, soczysty, słodki, z nutami orzechów, gruszek i pomarańczy; pięknie i mocno pachną.
Szara Reneta
Owoce: średniej wielkości i duże (średnica 7-10 cm); lekko spłaszczone; skórka gruba, chropowata, oliwkowo szara, czasami z rumieńcem; miąższ zielonożółty, kwaskowaty, winny, delikatnie korzenny, średnio słodki; słaby zapach.